Tuesday, July 17, 2012

Dealing with Life

Assalamualaikum and hi.

It's been a long time since the latest update. I've been struggled by the final project stuff and thesis. Since i am almost done my study (tinggal nak submit thesis je), so I gonna awarding myself to have some beautiful sleep then, to have extra time watching football on youtube, to serve myself a delicious lunch and no more rush while taking bath sebab asyik overslept je. teehee.

Now, yeah I'm kind of having my life back la even bukan seratus peratus. Should stay for another few days here in Shah Alam til the thesis successfully submitted to the lecturer. Rindu betul buah hati kat kampung (mak abah). huu...

As been advised by seniors, I should signing to any company, takyah tunggu sampai result keluar baru nak apply kerja sebab masa tu all fresh graduated student will flocked to competing with each other. Tu yang ada kes lepas 6 bulan grad pun tak kerja-kerja lagi, konon nak rest dulu selepas bertahun membanting tulang empat kerat belajar dengan tekun. Konon je la kan.

Well when it comes to me, yes I do need job tho. Takde makna lah nak rest bagai. Gila kau, kalau tak kerja nanti macam mana nak suping-suping online bhahaha. Ok, talking about job or a career, I'm taking Graphic Design with Corporate Identity as my major and Advertising as minor. But after all, I never wanted to be a graphic designer. I know it sounds weird and wasting. Don't ask why since I don't even know why. Tapi kalau ditakdirkan lepas ni memang aku jadi graphic designer jugak, well I will never regret. Graphic design are fun and kinda cool if you allow yourself to be part of it, tak tipu.

By the way, Ika macam dah plan taknak kerja dulu waktu bulan puasa ni. After Ramadhan leaving then I'll be serioush*t finding job and making money. Ceh, padahal tadi macam emo-emo je bagitahu tak perlu rest lepas graduate lol.


* hui korang tolong la sam-sama doakan la Ika lepas semua subject. azab wei jadi student part 6 ni sampai kadang-kadang rase kalau jadi Justin Bieber tu lagi awesome. parah sangat dah aku ni. memang parah -.-


Btw, walaupun sudah lama menghilangkan diri, Alhamdulillah masih hensem seperti biasa. ahak!

.

15 comments:

  1. jom la cri keje pas raya ni...hihi....shah alam................

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahaa ika pun nak start cari keje lepas raya. bulan posa ni duduk rumah ja hee..
      ish, shah alam lagi? mcm nak duduk putrajaya wkaka

      Delete
  2. cantiknya awak. goodluck sayangss. inshaAllah boleh. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank mucho dear Asyiqin Haulisah. sedap nama awk :)

      Delete
  3. Replies
    1. tidak lupa lah incik ketua kelas.. wuuuuu

      Delete
  4. nasib baeklah dah settle,kalo x berayelah kite kat sini..Huhu2

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa tu lah tu daus.. klu x ade pulak kang yg feeling2 blaja oversea raya x balik ekeke :'D
      slamat hari raye ketu kelas! hee

      Delete
    2. baru pose,lmbat lagi nak rayelah..anyway,Selamat hari raye Ieka,kalo buat kueh raye tu,hntarlah kat johor.hua,hua ;D

      Delete
    3. ehee.. boleh dauz boleh. x pun jemputla datang rumah rayo nnt :)
      lepas ni make sure kite buat gathering AD2216I ok. ajak en zack skali. ahak!

      Delete
    4. Insyallah,jika ade kesempatan.Tapi gathering tu msti time lepas convo punyer.Ieka sblum balek nanti,kite pow duet raye kat en.zack banyak2..hoho~~
      ok x?

      Delete
    5. awkey! cantek ah nak pow duet kat encik zack. macam la beliau nak layan wkaka..
      dauz balik bilaaaa???

      Delete
  5. hensem nya anak siapa la ni...haha

    ReplyDelete
  6. hye first time singgah sini :) selamat berkenalan tuan blog yg comel

    ReplyDelete