Tuesday, January 17, 2012

Pra-tonton KERAMAT.

Assalamualaikum...


Hari tu...Ieka pergi pra tonton filem Keramat. Nisa comel bagi ticket. Padahal nyaris-nyaris tak pergi sebab on the way kat Subang tu tetibe hujan turun dengan bersemangat lalu terlajak drive ke Subang airport. Hampeh je. Lepastu terus masuk Glenmarie and then pergi pusing balik ke Faderal highway. Loser gila. -.-


Sampai je kat MBO Subang Parade, rasenye Ieka la yang paling lambat. Memula jumpa dak YienYien dulu nak p tarik pipi beliau sebab tipu kate tak datang. Yien jahat tapi nasib baik comey hihi. Lepastu terus pegi cari Nisa tapi terpegi ke maja makan pulak. hur hur hur. Seriously Nisa should be awarded Miss always pretty! Nisa ni pakai ape pun cantik je tau.


That day Ieka tak banyak pun snap gambar. Kalau ade pun guna camera Ujang kalau tak silap. Hari tu pun rush dari faculty then singgah rumah kejap & go straight to Subang Parade..tapi sesat ceh. Dalam beg pun mase tu siap bawak design proposal bagai tak sempat nak keluarkan dari beg kah kah! 




________________________________________________________________
KERAMAT menceritakan dua kisah yang berlaku pada tahun berbeza. Pada tahun 1900, seorang lelaki bernama Habib (Zul) telah dipukul teruk selepas difitnah merosakkan kehormatan Mustika (Diana Amir). Saat dipukul itu, kain yang dipakai selama ini untuk menutup wajahnya telah ditarik oleh orang kampung dan berlakulah satu kejadian dahsyat menyebabkan semua penduduk kampung mati.

Manakala satu kisah yang berlaku di zaman kini mengisahkan kehidupan dua beradik iaitu Nazmir (Zul) dan Nasti (Hairul Azreen) yang dihantui pelbagai peristiwa pelik dan menyeramkan bermula dengan kehilangan bayi yang dikandung isteri Nazmir, Syazura (Rebecca). Sejak itu, seorang demi seorang daripada mereka ditimpa pelbagai kejadian pelik............see more.

_________________________________________________________________

Cerita dia not bad la. Serious seram! Ieka siap makan popcorn dengan perasaan cemas lagi kau tahu! Ada satu scene tu hantu tetibe keluar. Ieka terkejut gila lalu tertelan popcorn. Rase nak nagis sebab kasihan kat diri sendiri. Boleh?
Well cerita Keramat ni best tau. Dia seram tapi still ada part-part yang akan buat sekalian umat yang ada kat dalam panggung tu ketawa. So takde la serious je muka kat macam orang nak jawab exam kat dalam cinema tu. Ieka nak bagi 4/5 bintang!



..and these are the picture. Mase ni semua nak balik dah. Tapi sempat je kau kan nk menumpang populariti artis wkaka :D

Uncle David kacak bergaya!
"Bukan janji tapi pasti" eceh!


Girlfriends!
Curi gambar kat Yien hihi.. Yang baju merah tu Myra, makwe Zack Zukhairi.Cantik kan cantik kan! :)


More picture HERE.


Thanks much uncle David Teo & MIG Online!

Ok cerita dah habis boleh bersurai sekarang.
^__^"
TAKE CARE!

Mood : Tacing dengan diri sendiri sebab takde gambar dengan Nisa cantik.

10 comments:

  1. Replies
    1. best best! next time awk join la majlis cenggini jugak Eiqa :)

      Delete
  2. keramat dua mesti kak ieka pelakon nyer :P
    jum2 dating lagi :)

    ReplyDelete
  3. wah.. seronoknyer blogger kenal rapat yer.. :)

    nk tgk r citer tue..

    ReplyDelete
    Replies
    1. next time awak pun join la jugak izafanora :)

      Delete
  4. Replies
    1. ehee hi SM next time jom la kite buat gathering geng footprints :D hee

      Delete
  5. wah, syoknya.. dapat pi jumpa david teo n kak diana.. hehe.. salam keanl yer. first time jejak sini.. free2, jmput singgah blog, jmput bc entri BURUNG BIRU SI PEMALU :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam kenal Rafik :) meh ieka terjah blog awk. hee

      Delete