Monday, July 11, 2011

Usavich : si gila yang buat aku gila padahal aku mane gila. si Kirenenko & Putin tu la yang gila.

Kirenenko & Putin
si Gila yang dimaksudkan.


USAVICH
(pronounce it "Usabicchi")

Siapa tau Usavich dah habis tengok sampai season 3? maka mereka adalah tergolong dalan golongan manusia-manusia yang cool sebab boleh layan cerita ni sampai habis walaupun rasa macam nak tempeleng je si rabbit 2 heko ni.

Disebabkan diorang memang dilahirkan dengan wajah takde perasaan (tapi muka si Putin banyak epic! hahah) tu maka aku layankan aje lah. Serius rasa nak tampo dikala  melihat si Putin (with green stripes prison uniform) menari mengikut rentak musik diawal cerita tu. Kirenenko (with red stripes prison uniform) pulak tahanan yang tak sedar diri dan membajet diri sangat gangster. Yes, beliau memang gangster pun sampaikan prison workes yang jaga depa kat cell pun gentar bila si Kirenenko ni tunjuk muka bajet gangster beliau. Aktiviti harian dak Kirenenko ni selalunya hanya baring kat katil sambil baca majalah iklan sneakers kegemaran dia tu lah. Bajet stylo. kahkah


camni lah rupa si Kirenenko yang tak habis-habis dengan majalah kegemaran serta si Putin ketika menari mengikut rentak musik.



ini Comaneci.

Comaneci, anak ayam yang Putin jumpa masa kena asingkan anak-anak ayam mengikut jantina. si Putin salah letak Comaneci kat tempat ayam betina padahal Comaneci adalah ayam jantan! maka si anak ayam yang malang tu pun terpaksa duduk kat dalam penjara. . duh duh!



ini Leningrad.

Leningrad, Katak yang duduk dalam toilet kat cell tahanan dak rabbit 2 ekor tu. Masa episod 5 season 1 tak silap si Leningrad ni memainkan peranan yang sangat funneyh kau tahu! Tengah sunyi sepi tu tiba-tiba Leningrad keluarkan satu bunyi then buat si Putin terkejut. Yang tak boleh blah bila bunyi tu diulang-ulang & Putin pun terkejut sampaikan dari suasana senyap tu terus jadi mcm musical. dayum.


nah, post video ni. sila lah layan...
USAVICH Season 1. yang lain korang cari la sendiri kat YouTube. heh












Happy Watching!




p/s : Hari ni last day practical lepastu bercuti panjang. sape nak ikut Ieka travel? or ada sape-sape yang nak pergi panjat gunung tak? Ieka nak ikut!!


6 comments:

  1. wah..menarik je..nk tgk jugak la...hihi

    ReplyDelete
  2. anak denesor- hikss...sila lah tengok..tapi beware! mereka sangat annoying..haa ;p

    ReplyDelete
  3. macam best
    nak tgok la kejap lagi
    thanks shared pasal kartun nih
    :-)

    Apabila Aku Meminati Drama Dan Filem Dari Korea Dan Jepun

    ReplyDelete
  4. haha my pleasure hans!
    mlm td ieka tido kul 2 pagi sbb layan dak rabbit ni lah..muehehe
    happy watchin!

    ReplyDelete