Friday, February 22, 2013

Cik Serabut...

Assalamualaikum...

Hello and it's Friday, February 22nd 2013 dan apehal aku rasa extra malas dan serabut ni? Padahal semalam sudah berjanji kepada diri sendiri supaya bekerja dengan lebih bersungguh-sungguh. Hari ni masuk opis, pergi pantry breakfast nasi lemak lauk ayam rendang (sedap gila bak hang! kekeke) terus lupa dengan perjanjian kepada diri sendiri tempoh hari. Haih, kenapa la sikap aku ni kadang-kadang sangat mengecewakan?

Hari ni Jumaat, jadi esok adalah hari Sabtu. Esok kena paksa pergi kursus kawen (ihik) oleh emak dan diketuai Pakwan. Comel je pakwan ni ajak pegi kursus kahwin dikala  lagi beberapa bulan akan menjadi suami dan isteri. Eh malu pulak tercakap tertulis ayat sebegitu wkaka

By the way, lama x update blog. padahal banyak attend event. Dengan HISHOP, MIG, Karangkraf, Hijabista, dan banyak lagi... Banyak pergi event jadi bermakna haruslah kerap mengupdate blog bukan? Dem apehal ayat aku bajet good-good je ni. Maaf lah, bergurau je tadi tu. Pang! (Kena tampar tanpa disedari). 

Sekarang ni, masa macam makin limited je. Buat kerja semua tak sempat. Eh tulis belog sempat pulak kau kan! Pergi kerja, lepastu tetibe je dah waktu balik.. Even aku slalu balik kerja lewat pun rasa masa sangat pendek. Mungkin sebab banyak kerja, tapi aku rasa still considered lagi la sebab aku selesa dengan kerja sekarang. Mungkin time management aku tak betul. Tak pun mungkin disebabkan otak seorang designer ni kadang-kadang hanya berfungsi diwaktu-waktu akhir dimana tarikh work dateline semakin hampir. Mase tu la kau nak datang sekampung kan cik Idea oi.

Kadang-kadang aku terfikir jugak, bile la mase aku nak spent dengan mak abah ni? Bile la nak buat preparation kawin? Bila nak pergi survey barang-barang hantaran ni? Pelamin? Baju? Lagi ape tah lagi..? Amagaaaaad!!!

Serabut kepala aku hoi, Kulit muka si Tunang yang semakin gelap sebab harus kerap berada di construction site pun buat aku serabut. Padahal beliau chill je... Aku siap belikan set penjagaan wajah kekeke. Eh ke sebab aku ni je yang kemain lebih-lebih nak serabut bagai lalu masa terbuang begitu sahaja. Macam ye, macam tak...eh suka hati la kan :p

Camni lah, aku nak berjanji dengan diri sendiri lagi sekali boleh? Nak berjanji untuk meluangkan masa pergi jumpa tailor, esok! Tak pun pergi survey barang hantaran. Aku nak kasut Converse baru! Pakwan nak PS4 (Padahal tak keluar lagi kan?) ...Tapi kurus kahwin habis jam berape pun kitorang tak tahu? Dem.



Till then, take care! Wassalam...


7 comments:

  1. hik hik hik!sepupu yg chumel!prangai pon chumel!bape kali nk wat promise neyh?ceit.wakakaka.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haip! haip! ni sepupu kite yg mane satu ni.. x hemsem tau guna Anon kikiki :p

      Delete
  2. Replies
    1. weks bro
      Bro bnyk pengalaman.. share skett :p

      Delete
  3. simple n cool entri... byk nye la difikirkn ye

    ReplyDelete
  4. Salam kenal! Saya dari team Kumpulbagi. Saya baru menemukan blognya - nice:)
    Jika Anda mau mempromosikan blognya lagi dan share files dengan gampang kunjungi page kami di: www.kumpulbagi.com
    Semuanya gratis, cepat dan tanpa limitasi. Anda bisa upload sebanyak files (audio, video, pdf, jpg, dll.), membuat koleksi berkas dan bagikan dengan lainya.
    Coba servis kami tanpa registrasi:)

    ReplyDelete