Friday, July 8, 2011

kesedihan

. . .ya, sangat sedih. (muka seploh sen)
Assalamualaikum.

kenapa sedih? sebab saya dilanda migraine. kenapa migraine? sebab saya suka makan. ape kena mengena migraine dengan makan padahal makan adalah sesuatu yang membahagiakan? ok malas nak jawab dah.

tu lah tu, Migraine. Penyakit yang boleh didefinisikan sebagai penyakit sakit kepala yang sangat menyakitkan. Ya, ianya serius. Ketahuilah bahawa sekarang ni aku pun tengah dilanda migraine.

Apa itu migraine? cari kat SINI. (wkakaka)

Aku tak sentuh kot makanan-makanan larangan pesakit migraine. Tapi pelik apesal migraine ni tak kebah-kebah (duh!kau ingat demam ke nak kebah-kebah? heh) Padahal aku selalu ingat pesan doctor, 


"Ieka tak boleh makan apa-apa makanan yang berunsurkan coklat. ya COKLAT! jangan minum coffee, milo, nescafe, teh pun tak boleh. bla...bla...bla..." (ape pun tak buleh! ok fine fine)

Aku dah avoid semua makanan-makanan yang doctor cakap tu. Ok tipu, kadang-kadang aku bantai jugak (kecuali coffee cuz I don't drink coffee) Tapi migraine still menghantui si kepala. Apekah??

Part yang paling tak best ialah bila aku yang gemarkan roti perisa coklat ni dengan sadisnya telah menukar menu kudap-kudapan kepada roti perisa Vanilla. Tapi the pain is STILL duh!

. . . .Rupa-rupanya orang yang ade penyakit migraine ni tak boleh makan makanan yang berunsurkan Vanilla jugak eh? Baru tau tadi terbaca kat website ape tah. Padahal semalam melantak eskrem & roti perisa Vanilla walaupun hati meronta-ronta mahukan perisa Coklat tapi tak bole kononnya si Coklat adalah musuh utama Migraine & si Vanilla adalah bukan musuh. ceh! sendiri cari penyakit! ok cerita tammat.




p/s : Esok nak balik kampung. malas online. Sila lah rindukan saya secara serius. ngehh ^^ babai korang.

11 comments:

  1. weewwwiiittt awekkk
    lawa sangt akk kita nie :)

    kak jger kesihatan tau.
    miss akk ketad2

    ReplyDelete
  2. semoga cepat sembuh..xtau la pulak xleh mkn coklat yea..

    ReplyDelete
  3. Yien- migraine buat muka akak pucat & sangat menakutkan...mane ade lawa -_-"
    will mish u too adek cumels!


    Anak Denesor- Ieka mmg x boleh sentuh coklat langsung sebenanye. tp coklat sngt sedap lalu ieka terus hilang ingatan & makan coklat laju2..hee

    ReplyDelete
  4. Ieka sayang, xmo sedeh2 k.. mkn ubt k.. rest puas2.. miss u so much.. XOXO

    ReplyDelete
  5. thanks kak Azie :) miss you too.. jumpa hari Selasa nnt tau! ^^

    ReplyDelete
  6. akak x pernah suker mkn vanilla...dis is the reason~

    ReplyDelete
  7. Sumpah Ieka xtau kak yg vanila pun akan buat migraine makin teruk T_T Ieka ingt coklat je. huwaa

    ReplyDelete
  8. BEST! kampung ieka ade sawah ^^

    ReplyDelete
  9. jom,saya belanja ais krim vanila nak :)

    ReplyDelete
  10. encik mindproject, ieka dah stuju sngt dah klu camtu...dah x migraine dah ni..hee

    ReplyDelete