Thursday, March 17, 2011

help! ada orang terkunci. teehee!

Assalamualaikum!

siang tadi terpaksa online sebab dipaksa oleh seorang sahabat yang memaksa untuk melihat vidiyo beliau bermain guitar sambil menyanyi lagu ciptaan sendiri. LOL

nak tengok?
ok ini. . 
video
haha. . ok itu lah si Farish! bestfriend, kawan gaduh serta groupmate saye untuk subject Advertising!

memandangkan aku sekarang tengah bosan so aku nak ceritalah. boleh? tentang sorang kawan ni. die macam agak kalut lah kadang-kadang lepastu suka declare orang lain yang kalut bagai. tanya je siapa diantara kitorang kat class tu yang x pening dengan dia ni. NO ONE. haha.

kadang-kadang at one time yang kita rasa sangat lah "seperti telur dihujung tanduk" contohnya lagi 1 jam tamat masa untuk submit proposal tapi proposal masih belum siap lepastu dia boleh bantai main dota dengan bahagianya.

tapi hal tu selalunya buat kitorang which is kawan-kawan je la yang kalut, si Farish ni haramnye lah sebab lepas tu dia boleh steady je buat sisa-sisa kerja yang tak siap tu dengan muka yang tenang setenang die bermain game dota  walaupun proposal tak siap. heewh ~,~

petang tadi, waktu class Advertising, aku datang lewat 30 minit dia dah membebel. .  nak di pendekkan cerita, lepas habis class dalam jam 7pm camtu la. aku, Fazidah a.k.a pajie & Neza teruslah keluar dari class berkenaan bersama-sama lecturer, en.Nizar & en.Pijul. . lepastu dah sampai kat foyer which is downstairs teruslah tanya Pajie mane si budak Farish ni. cuak lah jugak sebab assignment yang harus dihantar jam 8pm still ada kat dia. . 

. . .then i made a call "hello fari. . . . ." aku tak habis cakap si Farish ni terus cantas! "KA AKU TERKUNCI KAT DALAM CLASS NI PANGGIL LECTURER KAT CAFE TADI AKU DENGAR DIORANG NAK PEGI MINUM TU. CEPAT WEYH!" . . & I was like lol, it's 7pm oredy. cafe tutup jam 5 derr! nampak sangat Farish sedang cuak! haha. nasib baik lah lecturer park kereta depan mata je lalu aku terus inform diorang. en.Pijul slamber derk je cakap "alah lex a. bagitau die esok kitorang datang bukak. dok je diam-diam dalam tu." kahkah >,<"

tapi nasib baik encik lecturer berhati mulia tak kisah naik balik ke tingkat tiga untuk pergi selamatkan Faris yang sedang dalam kebingungan kat class yang terkunci itu. . kasihan betul!

ok 5 minit kemudia Farish pun berjaya diselamatkan. .

. . macam tu je lah cerita dia sekian terima kasih . .

ape pun kau memang antara sahabat aku yang paling cool la 'paris'. thumbs up!


2 comments:

  1. hahahhaa... lawak je leh terkunci bagai. hahaha. dah tu camne lah dia leh lepak dalam tu n lec tak perasan ke dia ada dalam tu hahaha...

    1 more thing. muka dia ni ada sepesen la dengan sorg mamat Sains komputer kot kalau tak silap. Nama dia Rafiq. Sebijik.!haha

    ReplyDelete
  2. miahaha.. tu lah. slalu kitorang kelua class same2 tp smalam langsung x hingat dia,then terus keluar. xpasan lect terus kunci pintu.kehkeh

    oo die ni mesti adik si rafiq tu, nama abg dia pulak shahir AF.hee

    ReplyDelete